Ingredienser: 6 dl lunkent vand1 pk gær ( gerne mindre hvis du har god tid)2 æg600 g hvedemel400 g fuldkornsspeltmel75 g olie1 tsk rørsukker1 tsk saltHæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt deContinue reading
Måned: december 2013
NISSENUMSER
I 2011 bagte jeg disse vanillekager, formet som hestsko I år 2012 brugte jeg opskriften til vannillekranse, de er nemlig SUPER gode og nu i 2013 hedder de NISSENUMSER 🙂 (Ca. 50 100 g marcipan250 gContinue reading
Leverpostej – juleudgave
Efter mange gange at have brugt “Frk. Jensen’s” opskrift har jeg lavet denne opskrift 1 kg svinelever500 g fersk spæk2 -3 løg 5 ansjosfileter( eller benfri sild) 75 g smør75 g mel 5 dl mælkContinue reading
Frisk pasta med røget laks – efterårsudgave
Ingredienser: 1 lille porre 5-6 stilke bladbede (brug også lidt af bladene) 1 mild chili 1 tsk. smør 1 spsk. Mel 2½ dl mælk 2½ dl. Fløde 50g revet ost 1-2 spsk. grønContinue reading
Boller karry – kylling
Bollerne ½ kg hakket kyllingekød1 finthakket løg1 meget fintreven mellemstor persillerod1 æg1 dl havregryn1-1½ dl danskvand med brus (eller minimælk)Havsalt og friskkværnet peber Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker): 1 løg iContinue reading
Julemedister – hjemmelavet
1,7 kg svinesmåkød300 g spæk/snitte 40 g salt 1 lille finthakket løg ( 50g) 2 tsk hvid peber1/2 tsk. stødte nelliker1 tsk. stødt ingefær2 tsk. allehånde2 spsk. hvedemelca 4 dl vand ( kan erstattes delvistContinue reading